ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Вашата индивидуалност е нашето вдъхновение

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

НАШИЯТ ПОДХОД

Естетическото проектиране на пространства е изкуство, усещане и неповторимост, която изразяват идентичността на своя ползвател. Усещането за пространство е израз на вашата истинска същност.

Пространството, в което пребивавате, е онова място, където вие можете да се чувствате свободни да бъдете себе си. Вашите пространства носят вашият неповторим отпечатък на личността. Ние не правим просто дизайн, ние пресъздаваме вашата идентичност в пространството.

Проектирането на интериорен дизайн преминава през няколко етапа.

 1. Оглед и заснемане
  Първоначално се прави оглед на помещенията и заснемане на място. Определят се основните идеи за предназначение и функция на пространствата. Във входа на разговорите с клиента набелязваме основните линия на зоните, разпределението и разположението на мебелите, обсъждаме предвидения бюджет.
 2. Предварителен проект
  Първите предварителни схеми представят основните идеи в 2D скици с възможност да се избира между няколко варианта. В помощ са материали като:

  • Снимки на предпочитан от клиента интериорен стил;
  • Каталози на цветове и материали;
  • Определяне на основните настилки, облицовки, мазилки, декоративни елементи;
  • Каталози на осветление.
   На този етап се определят всички основни елементи на интериора, които ще послужат за подготовка и изработване на следващия етап.
 3. Идеен проект
  Въз основа на направените предварителни избори се правят 3D визуализации на идеята с 2 варианта на цветове. Този етап включва позиция на отворите (прозорци врати), стени, окачени и вградени елементи, комбинации на мебелите, облицовките, настилките, десените на стените, декоративните елементи. С тези визуализации придобивате ясна представа за направения избор. Имате възможност за разместване, поправки и замяна на елементи.
  Тази основа служи за изработка на следващия етап от проектирането.
 4. Работен проект
  Изработката на работни чертежи предоставя възможност за прецизност на детайлите при тяхното производство и изпълнение.
  Чертежите включват всички елементи – мебели, инсталации (електрически, водопровод и канализация, отопление, вентилация), декоративни елементи по стените и таваните, чертеж с настилки, чертеж с облицовки, позиция на осветителните тела.
 5. Офериране
  На този етап от работата се правят подробни количествено-стойностни сметки, които ще послужат за избор на доставчици на различните материали, както и за избор на изпълнител.Офертите включват:
 • Ценообразуване на строително-монтажните работи;
 • Ценообразуване за изработката на мебелите;
 • Ценообразуване за:
  • настилки, облицовки, мазилки от естествени или синтетични материали;
  • инсталации, ключове, контакти;
  • текстил;
  • декорация;
  • осветителни тела;
  • санитарно обзавеждане – WC блок/структура за вграждане, мивка, батерии, душ кабина/прегради, аксесоари, мебели за баня;
  • други.

АВТЕНТИЧНОСТ УСЕЩАНЕ

„Дизайнът не е просто естетика, той е онова усещане, в което сме самите себе си.“ – Si

Уютност

Наричаме свое онова, в което се чувстваме спокойни и уравновесени. Усещаме го със своите сетива и вътрешно чувство, без да знаем как точно се случва това, но винаги долавяме къде и кога сме себе си.

Принадлежност

Ние принадлежим на пространствата и те на нас, защото ние създаваме техния облик и мащаб. Човекът е потребител и създател на своята жизнена среда. Ние изследваме тази потребност в дълбочина.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem sadips ipsums aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Industry Alliance
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem sadips ipsums aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Xtra Technologies

Средата, която ни заобикаля влияе на нашето психическо и физическо състояние.

Създадената и подредена от човека среда, повлиява по особен начин на психиката, поведението, вземането на решения, възприятието, движението и усещането на пространството.

Едно и също пространство със своите особености установява правила, поведение и реакции на хората без дори това да е осъзнато от тях самите.

Ние проектираме пространството според човешките особености и потребности на своите ползватели. Естетиката е само една част от всичко.

Ние създаваме замисъл отвъд привидното.